Trofe

 

Poenget med å være jeger er jo å skyte dyr, enten det er predatorer eller matvilt. Det er en god følelse når det går etter planen. Dersom det i tillegg har gitt en flott pels eller flere gode middager er de fleste av oss fornøyd. Iblant hender det at vi i tillegg får et flott trofe, enten gevir eller skalle/pels. Trofeet kan i noen tilfeller være av slik kvalitet at det er interessant å måle det mot andre trofe. Det er i den forbindelse flere ulike standarder for å måle trofe, hvor de mest kjente er CIC og SCI.

 

Her har jeg lagt inn skjema for å bedømmme de mest kjente dyrartene som jaktes i Norden, både ifht standarden til CIC (Conceil Internationale de la Chasse) og SCI (Safari Club International). Her finner du også topplisten for Norge - Sverige - Finland, samt internasjonalt. NB! Under arbeid!

 

Bruk knappene under for å velge standard og dyrart. Legg inn dine mål i de hvite feltene, og poengsummen skal beregnes automatisk. Meld gjerne om eventuelle feil til asle@jaktasle.com. I tillegg finnes en nedlastbar pdf-fil på de enkelte sidene.

 

Send meg gjerne bilde og kommentarer dersom du har benyttet siden!