JaktKjolen

 

JaktKjolen

Nå er det endelig slutt på å fryse på post. Med JaktKjolen holder du varmen om du sitter, står eller går litt..

HISTORIEN

 

Ideen til JaktKjolen kom under et særdeles kaldt forsøk på vitsvanshjort. I rundt 15 kalde sto jeg på en stein og kjente vinden krype inn i sjelen. I et tappert forsøk på å holde varmen med en vakpose forsøkt festet rundt livet. Lykkes delvis, men ikke helt. Krype inn i vakposen var uaktuelt, da jeg liker å ha bevegelsefrihet. Et par steg hit og et steg dit, fungerer verken med vakpose eller jerven.

 

Tanken om "teppe" festet rundt livet ble født. JaktKjolen festet rundt midjen med flekibelt bånd og solid klipsfeste gir en stor sone med stillestående luft rundt beina. Stoffet er vindtett (også vanntett) og med fleece på innsiden. Dette gir fin varme på kalde dager.

 

Det kom en vitsvanshjort på posten, holdet var langt og kun kalv lov. Ble aldri sikker på hva det var og dessuten var det folk bak. Hendene holdt imidlertid på å fryse i stykker, noe verken hansker eller votter kunne ordne. Det ble inn mot kroppen for å varme dem. På JaktKjolen er det en muffe som hendene med eller uten hansker kan varmes i. Produsert i samme stoff som resten.

 

I utgangspunktet er størrelsen "one size fit most", men med litt individuell tilpasning blir den best mulig for bruker. Opplysninger om lengden fra hoftekam og ned, samt livvidde utenpå buksa gir deg en opitmal passform.

 

Materialet er 100% polyester, og som sagt vann- og vindtett med fleece innside. Solid beltespenne (klipsmodell) som spenner fast 5cm elastisk belte i livet.

 

Det er for tiden JaktAsle selv som står for produksjonen, men på søken etter mer proffe håndtverker for jobben.

 

Prisen er pr tiden NOK 599,- eller EUR 65,-.